Veelgestelde Vragen

Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen van onze gasten. Ook kunt u altijd contact met ons opnemen, we helpen u graag verder.

Het aanbod

We zorgen ervoor dat elke woning op Gast in Toscane voldoet aan bepaalde standaarden, zodat we kunnen garanderen dat de woningen zullen voldoen aan uw normen. Als u het lastig vindt om een keuze te maken helpen we u graag met advies op maat. Een gedeelte van de Toscaanse vakantiehuizen op onze website hebben we zelf bezocht, of we zijn er zelf tijdens vakantie’s verbleven. Op basis daarvan geven we u graag advies op maat, zodat we samen met u de ideale Toscaanse vakantie kunnen samenstellen.

Bovenaan elke pagina van een huis kunt u middels de pijlen links en recht door alle beschikbare foto’s heen gaan.

We begrijpen dat u uw trouwe viervoeter misschien niet thuis wilt laten als je op zoek bent naar de perfecte vakantie, en we moedigen onze eigenaren aan om huisdieren zoveel mogelijk in hun huis toe te laten. De huizen op Gast in Toscane zijn geen standaard huuraccommodaties en om deze reden worden er soms een toeslag gerekend voor huisdieren. Het aantal honden dat kan worden ondergebracht varieert afhankelijk van de grootte van de woning en de voorkeuren van de eigenaar, dus controleer de details op de pagina van de woning van uw voorkeur, waar u ook de extra verblijfskosten vindt. Als u een ander huisdier dan een hond wilt onderbrengen, laat het ons dan weten en we zullen ons uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen. We verwelkomen verantwoordelijke huisdiereigenaren in de woningen die we verhuren en vragen u goed te zorgen voor het huis waarin u vakantie viert. Hoewel de meeste woningen in ons aanbod buitenruimtes hebben waar uw hond van kan genieten, kunnen we niet garanderen dat honden niet kunnen ontsnappen uit woningen met een niet-omheinde tuin.

Afgezien van het feit dat het een verzekerings- en gezondheids- en veiligheidsvereiste is dat we weten wie er in een woning verblijft in geval van brand, zijn de woningen op Gast in Toscane privéwoningen en willen de eigenaren graag een idee hebben van de samenstelling van de groep. Vanwege de aard van bepaalde woningen, kunnen sommige specifieke eigendomsbeperkingen hebben. Dergelijke beperkingen zullen worden vermeld op de individuele woning pagina’s.

Boekingen

Om gewaardeerde klanten een eenvoudige en stressvrije ervaring te bieden wanneer ze bij ons boeken, kunt u vanaf nu een woning direct reserveren. Met deze functie kunnen gasten hun boeking direct online betalen. Natuurlijk blijven uw betalingsgegevens te allen tijde veilig.

Dit kan verschillen per accommodatie. De meest woningen op Gast in Toscane bieden echter de volgende basisbenodigdheden om uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken: beddengoed, handdoeken, houtblokken (waar nodig), thee, koffie, benodigdheden voor de voorraadkast (zoals bakolie, suiker, zout, peper), toiletrollen, schoonmaakproducten, vuilniszakken, vaatwastabletten en theedoeken. Sommige accommodaties bieden extra artikelen aan, dit kunt u terugvinden op de pagina van de woning op onze website.

Ja. Tenzij er wijzigingen of aanpassingen zijn in uw boeking (inclusief wijzigingen in het btw-tarief), zal de prijs van uw accommodatie niet onderhevig zijn aan toeslagen zodra u de aanbetaling hebt gedaan en wij de boeking hebben geaccepteerd. Het echter voorkomen dat het verbruik van elektra en energie additionele kosten met zich meebrengt, naar verbruik. Dit dient veelal achteraf op locatie betaald te worden.

Als u meerdere accomodaties wilt boeken, adviseren wij u om contact op te nemen via ons contactformulier of advies op maat. Als u het zelf wilt boeken kunnen we de garantie niet geven dat de woning of appartement niet tegelijk vrij zijn op het moment van boeken. 

Aankomst- en vertrektijden zijn zo vastgesteld dat het huispersoneel voldoende tijd heeft om het huis op een hoge standaard klaar te maken voor de aankomst van elke gast. Soms is het mogelijk om de aankomst- en vertrektijden aan te passen, zoals tijdens rustigere periodes van het jaar bij kleinere huizen, maar elk verzoek hiertoe is ter beoordeling van de huiseigenaar en wordt van geval tot geval bekeken. Een dergelijk verzoek moet vooraf worden ingediend en bevestigd.

Natuurlijk! We helpen u graag met het samenstellen van de ideale Toscaanse vakantie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden in een bepaalde regio te bespreken.

Het annuleren van een boeking is een beëindiging van uw contract met de eigenaar van de accommodatie; hierdoor moeten wij uw instructies om uw accommodatie te annuleren behandelen als uw definitieve beslissing. Na ontvangst van uw annulering zullen we de data onmiddellijk beschikbaar maken voor herverkoop in een poging om de kosten van de annulering voor u te beperken. We kunnen niet garanderen dat de data opnieuw verkocht zullen worden, noch kunnen we garanderen dat de opnieuw verkochte data dezelfde prijs zullen hebben als uw oorspronkelijke boeking, daarom raden we u aan om annulering van uw accommodatie als laatste redmiddel te beschouwen. We raden u aan om voor de zekerheid een annuleringsverzekering af te sluiten. Voor meer informatie verwijzen we je naar de algemene voorwaarden.

Ten eerste kun u er gerust op zijn dat het hoogst ongebruikelijk is dat we uw boeking moeten wijzigen nadat we deze hebben geaccepteerd. Als uw boeking om wat voor reden dan ook wordt gewijzigd, zullen we u dat zo snel mogelijk laten weten. In zeer zeldzame gevallen kunnen omstandigheden buiten onze controle betekenen dat we u naar een andere accommodatie moeten verplaatsen. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de vervangende accommodatie van dezelfde of betere kwaliteit is dan de accommodatie die u oorspronkelijk hebt geboekt, maar als we niet in staat zijn om een acceptabele alternatieve accommodatie te bieden, heeft u het recht om uw boeking bij ons te annuleren en uw geld terug te krijgen.

Verblijf

De meeste woningen bieden WiFi. Dit kunt u terugvinden op de pagina van de woning. De snelheid en stabiliteit kan variëren, vooral in afgelegen of landelijke gebieden waar het mogelijk niet werkt met de snelheden die u gewend bent. Het wordt geleverd voor recreatief en niet voor zakelijk gebruik. Het is onwaarschijnlijk dat we een boeking kunnen accepteren die volledig afhankelijk is van de ononderbroken levering van WiFi; als dit waarschijnlijk een probleem voor u zal zijn, neem dan contact met ons op voordat u uw boeking bevestigt.

Vrienden kunnen u bezoeken in de woning met voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar. Vrienden mogen echter niet overnachten tenzij ze van tevoren zijn aangemeld op het boekingsformulier als lid van uw gezelschap. Dit is een verzekerings- en gezondheidskwestie; veiligheidskwestie en hier valt niet over te onderhandelen; gasten zal worden gevraagd de woning te verlaten als ze zich niet aan deze voorwaarde van hun verblijf houden.

We werken nauw samen met de huiseigenaren om ervoor te zorgen dat ze er alles aan doen om een vlekkeloos, perfect verblijf in hun accommodatie te garanderen, maar heel af en toe kan het voorkomen dat dingen niet aan onze eigen veeleisende normen voldoen. Als dit het geval is willen we graag dat je ons dit zo snel mogelijk laat weten en het liefst binnen 24 uur. Dit zal de eigenaar van de accommodatie of Gast in Toscane in staat stellen om het probleem te onderzoeken en om ons uiterste best te doen om eventuele corrigerende maatregelen te nemen. Als u het ons (of de eigenaar of het housekeeping team) niet laat weten kan het probleem niet worden aangepakt en gaan we ervan uit dat alles perfect is voor u.

We staan voor u klaar